Το αλάτι που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του Αλατοσπηλαίου Changeland

Τα συστατικά του αλατιού διαφέρουν ανάλογα με την προέλευσή του.Το Αλατοσπήλαιο Changeland έχει χρησιμοποιήσει ένα συνδυασμό τριών διαφορετικών ειδών αλάτι:

  • Ορυκτό αλάτι από το Kłodawa, Wieliczka and Bohnia (Πολωνία): 95% προέρχεται από τα πολωνικά αλατωρυχεία, σε βάθος 750μ.
  • Θαλάσσιο αλάτι: 5% προέρχεται από τη Νεκρά Θάλασσα, όπου το ποσοστό της περιεκτικότητας του αλατιού φτάνει το 24%.
  • Στο δάπεδο του σπηλαίου χρησιμοποιείται ορυκτό αλάτι από τη Πολωνίας και θαλάσσιο αλάτι από τη Νεκρά θάλασσα. Στους τοίχους και την οροφή χρησιμοποιείται αποκλειστικά ορυκτό αλάτι (χωρίς χρήση από γύψο ή άλλα υλικά που μπορούν να γίνουν πιθανές φωλιές για βακτηρίδια και επικίνδυνους μικροοργανισμούς).

Ο συνδυασμός ορυκτού και θαλάσσιου αλατιού εξασφαλίζει τη δημιουργία ενός υγιούς μικροκλίματος στο εσωτερικό του αλατοσπηλαίου Changeland οπού ο αέρας είναι εμπλουτισμένος με θρεπτικά ιχοστοιχεία σημαντικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Δεν χρησιμοποιούμε αλάτι Ιμαλαΐων. Προέρχεται από τον κύριο όγκο του βουνού (όχι το βάθος της γης). Το αλάτι Ιμαλαΐων, είναι κατάλληλο για κατανάλωση από τον άνθρωπο, αλλά είναι κατώτερης ποιότητας, «ιδρώνει» και λιώνει.

sidebar_image_08